In het huidige digitale tijdperk is het essentieel voor organisaties om hun informatiebeveiliging serieus te nemen. Bij Audit & Risk Solutions begrijpen we het belang van robuuste informatiebeveiliging en bieden we daarom uitgebreide ondersteuning bij ISO 27001 audits en certificeringstrajecten. Onze aanpak verzekert naast compliance (aan de ISO 27001 standaard) ook daadwerkelijke verbetering van de veiligheid en efficiëntie van uw organisatie.

Het belang van ISO 27001

ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiligingsbeheersystemen (ISMS). Het biedt een systematische en gestructureerde aanpak die helpt bij het beschermen van vertrouwelijke gegevens, het verbeteren van de IT- en informatiebeveiliging en het verhogen van het vertrouwen van klanten en zakenpartners. Certificering onder deze standaard toont aan dat uw organisatie een duidelijk commitment heeft aan informatiebeveiliging. Wij kunnen u voorbereiden op deze certificering door u te adviseren over de opzet en inrichting van het ISMS. Daarnaast kunnen wij ten tijde van een certificeringstraject (en daarna) interne audits uitvoeren die conform norm 9.2 van de standaard, verplicht zijn.

ISO27001 audit

Van audit naar certificering

Stap 1: Voorbereiding en gap-analyse

Voordat de audit begint, voeren we een grondige voorbereiding en gap-analyse uit om de huidige staat van uw informatiebeveiliging te beoordelen en te bepalen wat nodig is om aan de ISO 27001 normen te voldoen. Dit omvat onder meer het beoordelen van uw bestaande beveiligingsbeleid, -procedures en -controles.

Stap 2: Implementatie en verbetering

Gebaseerd op de gap-analyse, werken we samen met uw team om de benodigde wijzigingen en verbeteringen door te voeren. Dit kan zijn het ontwikkelen van nieuwe beveiligingsbeleid, het versterken van fysieke en technische controles of het trainen van personeel omvatten.

Stap 3: Interne audit

Voordat de externe audit plaatsvindt, voeren we een interne audit uit. Dit helpt bij het identificeren van eventuele resterende tekortkomingen en biedt een kans om correctieve maatregelen te implementeren. Het zorgt er ook voor dat uw team vertrouwd raakt met het auditproces.

Stap 4: Externe audit

Een externe auditor van een geaccrediteerde certificeringsinstantie voert de ISO 27001 audit uit. Deze audit bestaat uit twee delen: een initiële beoordeling om te controleren of alle vereiste documentatie op orde is (Fase 1) en een diepgaande evaluatie van uw geïmplementeerde en werkende ISMS (Fase 2).

Stap 5: Certificering en continu verbeteren

Na een succesvolle externe audit ontvangt uw organisatie de ISO 27001 certificering. Echter, het proces stopt hier niet. ISO 27001 vereist continue monitoring en verbetering van uw ISMS door onder andere het uitvoeren van interne audits. Wij ondersteunen u bij het onderhouden en verbeteren van uw systeem om te verzekeren dat u blijvend voldoet aan de normen en uw informatiebeveiliging continu verbetert.

Meer diensten

AO\IC

Wij geven organisaties inzicht en structuur in hun bedrijfsvoering door bedrijfsprocessen vast te leggen en toegankelijk te maken voor de organisatie.

Meer informatie

Learning

Wij faciliteren individuen en teams bij hun groei, onder meer door het verzorgen van trainingen en het aanbieden van individuele ontwikkeltrajecten op het gebied van audit en risicomanagement.

Meer informatie

Risk

Wij helpen organisaties bij het bewust en transparant omgaan met risico’s door deze in kaart te brengen en weloverwogen maatregelen te ontwerpen en opzetten.

Meer informatie

Audit

Wij ondersteunen organisaties bij het uitvoeren van onafhankelijke en kwalitatief hoogwaardige audits en het oplossen van complexe inrichtings- en ontwerpvraagstukken.

Meer informatie

Cybersecurity

Wij bieden een zogeheten volwaardige en volledige ‘CISO-functie’ aan, waarin de functie en rol van CISO integraal wordt ingevuld.

Meer informatie

Waarom kiezen voor Audit & Risk Solutions?

Bij Audit & Risk Solutions combineren we diepgaande kennis van ISO 27001 met praktische ervaring in informatiebeveiliging. Onze benadering is niet alleen gericht op het behalen van de certificering, maar ook op het realiseren van daadwerkelijke verbeteringen in uw informatiebeveiliging. Wij geloven in een partnerschap waarbij uw veiligheid en succes centraal staan.

Neem contact op

Bent u klaar om uw informatiebeveiliging binnen uw organisatie te verbeteren en het vertrouwen van uw klanten en partners te versterken? Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen met uw ISO 27001 audit en certificeringstraject.

Contact opnemen